Skipet de Zee Ploeg | Den Nationale Scene Bergen | Bestill hotellpakke her | Showpakker.no Hopp til hovedinnhold
Promobilde for Se Skipet de Zee Ploeg på Den Nationale Scene 2019
PRIS FRA 995,-

Per person dobbeltrom 1 natt, frokost og billett


2 personer / 1 rom

Skipet de Zee PloegSted: Den Nationale Scene

Periode: -

SHOW & HOTELL PR PERS. FRA 995,-

SE HOTELL OG PRISER

Gjør deg klar for et uforglemmelig drama basert på en sann historie fra Bergen når "Skipet de Zee Ploeg" settes opp på Den Nationale Scene 11. april 2019.

For 200 år siden havarerte skipet de Zee Ploeg utenfor Bergen. Skipet var fullastet med emigranter. For første gang iscenesettes den dramatiske og viktige historien om hendelsene ombord på de Zee Ploeg i 1817. Det er blitt et storslått, historisk kostymedrama om sterke menneskeskjebner og store humanitære utfordringer. Med poetisk kraft og et gnistrende ensemble blir den dramatiske sjøreisen levendegjort på scenen.

De tyske familiene var lovet en billett til et nytt liv i Amerika, men ble grovt utnyttet av den kyniske kapteinen og seilte rett inn i en dødbringende høststorm. Med brukket mast drev skipet langs norskekysten og det endte til slutt utenfor Bergen – en fattig by med 18.000 innbyggere. Hvordan skulle man ta imot de mange i nød?

Krig, sult og religiøs forfølgelse preget Europa. Mange familier drømte om et nytt liv i frihetens land, Amerika. I denne vakre og filmatiske teaterforestillingen, følger vi en familie som ofret alt for å få plass på skipet De Zee Ploeg. Skipet dro ut fra Amsterdam sensommeren 1817. Det blir en dramatisk sjøreise under umenneskelige vilkår. Samtidig ser vi hvordan de sto oppreist i stormen og hjalp hverandre. Vi får også innblikk i diskusjonene som pågikk i Bergen på stiftamtmannens kontor etter forliset. Bergen hadde en bunnskrapt bykasse og stor arbeidsløshet på denne tiden. Likevel fikk de skipbrudne til slutt komme i havn, og de foreldreløse barna ble tatt hånd om av bergensfamilier. Flere av dem har preget byen i generasjoner siden.

Det er den svenske teaterlegenden Hilda Hellwig som iscenesetter urpremieren på skipet de Zee Ploeg. Hun har jobbet på de største scene i Sverige i en årrekke, og har også hatt stor suksess i Norge, blant annet med den storslåtte oppsetningen av «Keiser og galileer» på DNS i 2000.

Av: Stig Amdam
Regi: Hilda Hellwig
Sjanger: Drama
Varighet: Ca 2 timer og 30 minutter inkl pause

30

Aug

2019

Skipet de Zee Ploeg

fre. 20.00

DEN NATIONALE SCENE - Bergen

DEN NATIONALE SCENE

Bergen

31

Aug

2019

Skipet de Zee Ploeg

lør. 18.00

DEN NATIONALE SCENE - Bergen

DEN NATIONALE SCENE

Bergen

06

Sep

2019

Skipet de Zee Ploeg

fre. 20.00

DEN NATIONALE SCENE - Bergen

DEN NATIONALE SCENE

Bergen

Vis flere datoer >>

Hvorfor velge Showpakker.no
De beste billettene
De beste billettene

Vårt tette samarbeid med scenene gir deg de beste plassbillettene.

De beste hotellene
De beste hotellene

Våre hotell er håndplukket for å gi deg topp komfort og kortest vei til scenene.

De beste prisene
De beste prisene

Våre showpakker gir inntil 25% rabatt på hotell og 10% på billettene.

Andre populære Bergen